Een woning kopen

Uw eigen huurwoning kopen

Huurders van een eengezinswoning van Woonstichting Langedijk hebben soms de mogelijkheid om hun woning te kopen.
Als u nu een eengezinswoning huurt en uw huurhuis wilt kopen dan is de eerste stap om bij ons na te vragen of uw woning te koop is. Als dat zo is kunt u de woning alleen 'gewoon' kopen.
Meer informatie vind u hier.

Een woning van Woonstichting Langedijk kopen

In alle kernen van Langedijk bieden wij af en toe eengezinswoningen te koop aan. Deze woningen worden verkocht door Bakker Schoon Makelaardij in Noord-Scharwoude. Op hun website of op Funda kunt u het actuele aanbod vinden.

Voorrang huurders Woonstichting Langedijk
Om de doorstroming op de huurmarkt te verbeteren bieden wij u als huurder de mogelijkheid om met voorrang een eengezinswoning van ons te kopen.

Voorrang bij kopen
Onze huurders krijgen voorrang bij de koop van een woning die wij aanbieden. Heeft u interesse en wilt u als eerste op de hoogte zijn van de woningen die wij in de verkoop hebben? Meldt u zich dan aan via ons
e-mailadres verkoop@woonstichtinglangedijk.nl. Zodra er een woning te koop komt, sturen wij u een e-mail met informatie over de woning. En als u interesse heeft in de woning kunt u zich melden bij onze makelaar, Bakker Schoon Makelaardij.

Dit zijn de spelregels:

• De voorrang is alleen geldig voor huurders van Woonstichting Langedijk.
  • Voordat de woning op Funda.nl gemeld wordt, krijgen de huurders die zich hebben aangemeld, de mogelijkheid om binnen 1 week hun interesse te tonen en te gaan kijken bij de woning. Als er binnen 1 week geen geïnteresseerden zijn, wordt de woning op Funda.nl geadverteerd.
  • Als huurder kunt u de woning vrij op naam (V.O.N.) kopen tegen de vraagprijs. Dat betekent dat Woonstichting Langedijk de overdrachtsbelasting en de kosten van de akte van levering voor haar rekening neemt. Dit scheelt u enkele duizenden euro’s!
  • Als meerdere huurders van Woonstichting Langedijk belangstelling hebben om een te koop aangeboden woning te kopen, wordt de woning toegewezen aan diegene die de langste woonduur heeft in de huidige huurwoning.
  • Na 1 week vervalt de voorrang voor huurders van Woonstichting Langedijk, alsmede het recht om tegen de vraagprijs te kunnen kopen, maar u kunt de woning als huurder van Woonstichting Langedijk nog steeds vrij op naam kopen.
  • Bij ondertekening van de koopovereenkomst moet er tegelijkertijd een huuropzegging worden getekend en een opleverdatum uiterlijk 6 maanden na de datum van eigendomsoverdracht van de door u aangekochte woning.
  • In alle gevallen waarin bovenstaande spelregels niet voorzien, is een beslissing voorbehouden aan de directie van Woonstichting Langedijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons of Bakker Schoon Makelaardij, tel. 0226-343 455.