Stekkerproef

Stekkerproef

Elektrische apparaten kunnen een stroomstoring veroorzaken. Voorkom onnodige kosten en doe de stekkerproef. In deze video ziet u hoe u dat doet.

Dit zijn de stappen die u kunt uitvoeren:

1. Heeft u recent een stopcontact, schakelaar of lichtpunt losgemaakt? Controleer dan of deze weer goed is aangesloten.

2. Schakel alle groepen in uw meterkast uit.

3. Verwijder in uw gehele woning alle stekkers uit de stopcontacten. Vergeet de stekkers van de cv ketel, de mechanische ventilatie de omvormer van de zonnepanelen en de apparaten in de berging niet.

4. Schakel de aardlekschakelaar weer in.

5. Schakel de groepen in uw meterkast opnieuw in. (Indien de aardlekschakelaar direct uitslaat en u heeft stap 1 en 3 uitgevoerd dan is er een defect in uw installatie).

6. Plaats nu alle stekkers één voor één weer in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten één voor één aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaat voordat u verder gaat met het volgende apparaat.

7. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan is dit de oorzaak van de storing. Zorg voor reparatie of vervanging van dit apparaat.

8. Zorgt geen van uw apparaten voor problemen, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan eerst of er geen sprake is van overbelasting, u gebruikt teveel apparaten op een enkele groep. Blijft uw aardlekschakelaar uitvallen? Dan zit het probleem waarschijnlijk in uw installatie.

Is de elektra storing niet verholpen? Neem dan contact met ons op 0226 33 14 70. U dient er echter wel rekening mee te houden dat er achteraf kosten in rekening gebracht kunnen worden als het probleem toch door uw eigen apparatuur veroorzaakt is