Nieuwbouwprojecten

Woonstichting Langedijk is in mei/juni 2021 gestart met de bouw van 27 huurappartementen. Dat gaat gebeuren op de plek van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude. In het plan worden ook 5 koopwoningen gerealiseerd. In juli 2022 krijgen de bewoners de sleutel van hun appartement.

De appartementen
De levensloopbestendige appartementen zijn nul-op-de-meterwoningen. Deze driekamer-appartementen zijn ca 67 m2 en hebben een eigen berging op de begane grond. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen (9 voor elke woning), voor gezamenlijk verbruik maar ook voor individueel gebruik van de bewoners.
De huurprijs zal ongeveer € 633 zijn en daarbij € 45 servicekosten (inclusief € 20 voor de zonnepanelen).

Toewijzing
De appartementen zijn inmiddels toegewezen.

Interview over de samenwerking tussen Woonstichting Langedijk en aannemer Van Wijnen