Een gemoedelijke en ontspannen wijkmiddag op De Klamp

Een gemoedelijke en ontspannen wijkmiddag op De Klamp

Afgelopen week was het een gezellige boel tijdens de wijkmiddag bij De Klamp in Heerhugowaard.

Volwassenen ontmoetten nieuwe buurtgenoten en aten en dronken gezellig met elkaar. Kinderen hadden een stempelkaart gekregen en liepen daarmee allerlei oud-Hollandse spellen af, zoals sjoelen en het kazenspel. Er was voetbal, handbal, een springkussen en de kinderen werden geschminkt (voor velen een nieuwe ervaring). Voor iedereen was er een ijsje en op het eind als afsluiting een patatje met een snack. En er werden plantjes uitgedeeld aan alle bewoners.

Op initiatief van een enthousiaste bewoner is deze wijkmiddag samen met MET Dijk en Waard en Woonwaard georganiseerd. Het was mooi om te zien dat er ontmoetingen plaatsvonden. “Er kwam leven in de brouwerij,” zei een van de bewoners. De kinderen vonden het “gezellig en leuk”.

Tijdens het napraten met de betrokken partijen kwam vooral naar voren dat het heel fijn was om te zien dat de droom van een bewoner uit kon komen met ondersteuning van ons. Het was écht háár activiteit en haar buren waren ook zo blij met haar. “Je zag letterlijk de sociale cohesie ontstaan waar je bij was,” vertelde Louise Hartman, community builder bij MET Dijk en Waard.

  

Ook een wijkmiddag in uw buurt?
Zou u het leuk vinden als er eens een wijkmiddag in uw buurt wordt georganiseerd en heeft u hier ideeën voor? Mail dan naar woondiensten@woonstichtinglangedijk.nl