Nummer 7 bij de Atriensis Energiemonitor!

Nummer 7 bij de Atriensis Energiemonitor!

Woonstichting Langedijk heeft dit jaar meegedaan aan de Atriensis Energiemonitor 2024.

Vanuit het hele land hebben 102 corporaties deelgenomen aan dit onderzoek naar de energetische prestaties van een woning op basis van verschillende factoren, zoals isolatie, ventilatie, het verwarmingssysteem en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Hierbij zijn wij op plek 7 geëindigd! De resultaten zijn ook uitgesplitst per regio en in de regio Noord-West zijn wij op plek 5 geëindigd. Wij zijn erg blij met dit resultaat.

Een aantal cijfers uitgelicht:

  • Bij Woonstichting Langedijk heeft tweederde van de woningen energielabel A. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde.
  • Minder dan 1% van de woningen heeft nog energielabel E, F of G. In de landelijke meting is dit bijna 8%. In 2028 zouden de EFG-labels verdwenen moeten zijn, dus wij zijn al goed op weg.
  • 59% van de woningen kan gebruikmaken van zonne-energie. Landelijk gezien ligt dit een stuk lager met 25%.

 

Ook komende jaren zal Woonstichting Langedijk inzetten op energiebesparing en verduurzaming. Ten goede van u en het milieu. Onze medewerkers kunnen u eventueel meer informatie geven wat betreft de plannen voor uw woning.