Vervolg actie verhuurderheffing

Vervolg actie verhuurderheffing

Corporaties hebben gezamenlijk een 'petitie' aangeboden aan de Kamercommissie Wonen van de Tweede Kamer.

Op 11 november hebben de corporaties namens alle woningzoekenden een boekje aangeboden aan de Kamercommissie Wonen van de Tweede Kamer. Het boekje ‘Het gezicht van de wooncrisis’ is een verzameling van verhalen die zijn opgehaald door de actie #ikwileenhuis en #wooncrisis. Daarmee krijgt de wooncrisis een gezicht. Het gaat over mensen!

Hiermee vragen de corporaties nogmaals aandacht voor de wooncrisis. De verhalen in het boekje zijn verhalen uit het hele land en laat de wooncrisis in de volle breedte zien. De wooncrisis gaat over mensen, niet over cijfers. De corporaties willen dat er een eind komt aan de verhuurderheffing zodat zij weer kunnen investeren in wonen.