Handtekeningen voor Krusemanlaan - Heerhugowaard

Handtekeningen voor Krusemanlaan - Heerhugowaard

We gaan met Fijn Wonen 20 sociale huurwoningen bouwen aan De Klamp.

Woonstichting Langedijk en Fijn Wonen zetten handtekening voor 20 sociale huurwoningen aan De Klamp in Heerhugowaard

Begin volgend jaar start de realisatie van 20 sociale huurwoningen aan De Klamp in Heerhugowaard. De woningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. Woonstichting Langedijk gaat de woningen in het eerste halfjaar van 2023 verhuren. De overeenkomst voor dit plan is vandaag ondertekend door beide partijen.

Woningtekort versneld oplossen
De locatie aan de Krusemanlaan Noord is door de gemeente aangewezen als urgentielocatie om binnen een jaar sociale (huur)woningen te realiseren voor jongeren, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen. Van Wijnen initieerde eerder dit jaar een voorstel om versneld capaciteit beschikbaar te maken in de nieuwe woningfabriek in Heerenveen, zodat er op korte termijn een oplossing voor het woningtekort kan worden geboden. De woningen zijn betaalbaar, duurzaam en bovenal mooi om te zien. Gemeente Dijk en Waard en Woonstichting Langedijk hebben besloten om in te gaan op dit voorstel en op deze manier Heerhugowaard versneld van woningen te voorzien. Komend voorjaar start de realisatie van de nieuwe woonwijk waarin het voor heel veel verschillende mensen fijn wonen wordt.

Samenwerking
De urgentie om woningen en locaties snel te ontwikkelen, komt voort uit het grote tekort aan onder andere sociale huurwoningen. Om dit probleem op te lossen, is een nieuwe aanpak en een andere manier van samenwerken nodig. Tim van Ruiten, Directeur Woonstichting Langedijk: "Wij zagen ons door de gemeente Dijk en Waard uitgedaagd om binnen één jaar nieuwe woningen te bouwen. Dat gaat lukken door een intensieve en innovatieve samenwerking tussen bouwers, gemeente en corporaties”. Naast de 20 sociale huurwoningen voor Woonstichting Langedijk, worden er ook 59 sociale huurappartementen aan De Klamp gerealiseerd voor Woonwaard. Op deze manier kent de wijk straks een mooie diversiteit aan laag- en hoogbouw.

Snelle bouwtijd
De nieuwe huurders kunnen in het voorjaar van 2023 al genieten van hun nieuwe (t)huis. Menso Oosting, Directeur Fijn Wonen vertelt enthousiast: ‘’Wij zijn er hartstikke trots op dat we met de samenwerking tussen Woonstichting Langedijk en Gemeente Dijk en Waard kunnen laten zien dat het mogelijk is om mooie woningen binnen één jaar te realiseren. Dat onze nieuwe woningfabriek, waar straks vierduizend woningen per jaar gemaakt worden, een belangrijke bijdrage levert aan deze maatschappelijke urgentie, is voor ons geweldig’’. Met kant-en-klare elementen (vloeren en gevels) die uit deze fabriek komen, worden de woningen op locatie in elkaar gezet. Binnen een dag staat er een compleet huis. Deze innovatieve manier van bouwen zorgt voor een veel kortere bouwtijd en daarmee minder overlast voor de buurt en minder afval, wat weer beter is voor het milieu.