Eénmalige huurverlaging 2021

Eénmalige huurverlaging 2021

In 2021 geldt een éénmalige huurverlaging voor bewoners die te duur wonen.

De meeste mensen betalen voor hun sociale huurwoning een huur die bij hun inkomen past. Woningcorporaties houden daar bij het toewijzen van woningen rekening mee. Dat heet 'Passend Toewijzen'. Huurprijs en inkomen moeten met elkaar in balans zijn. Toch zijn er mensen die teveel huur betalen voor hun woning. Dat kan diverse redenen hebben. Het inkomen kan gedaald zijn, bijvoorbeeld door werkloosheid, pensionering of omdat de wet Passend Toewijzen nog niet van kracht was toen ze de huurwoning betrokken (voor 2016).

Huurders die teveel huur betalen, hebben vanaf 1 januari 2021 recht op huurverlaging.

Denkt u in aanmerking te komen voor deze huurverlaging? Lees hier meer over de regeling.