#ikwileenhuis

#ikwileenhuis

200 woningcorporaties gezamenlijk in actie tegen de verhuurderheffing van het Rijk.

De woningmarkt voor huurwoningen zit op slot. Er zijn niet voldoende woningen en vaak zijn de prijzen hoog.
Maar de corporaties zijn het nu zat. Ze zijn het zat om te betalen aan het aflossen van de staatsschuld van het Rijk. Het gaat om veel geld dat ze daaraan kwijt zijn. Geld dat corporaties liever besteden aan huurders en woningzoekenden. Door te investeren in nieuwe huurwoningen, onderhoud en verduurzaming van bestaande woningen.

Corporaties delen op Twitter #wooncrisis massaal hun aanslag voor de verhuurderheffing. Ook Woonstichting Langedijk maakt haar aanslag openbaar. Zo willen we bezwaar maken tegen de aanslag. De Woonbond, de grootste belangenbehartiger van huurders, is mede initiatiefnemer van de actie.
Op wooncrisis.nl leest u de persoonlijke verhalen van mensen zonder huis.

Wilt u meer weten? Lees ook onderstaande artikelen eens:

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2019/09/woningcooperaties-maken-vuist-tegen-verhuurdersheffing-via-twitter

https://nos.nl/artikel/2303430-woningcorporaties-klagen-massaal-over-onnodig-spekken-staatskas.html

Veel gestelde vragen