Verkoopbeleid

Woonstichting Langedijk verkoopt woningen om eigen huurders en overige woningzoekenden een betaalbare woning te laten kopen. Met de opbrengst van de verkoop kunnen we ons aanbod van betaalbare sociale huurwoningen vergroten.

Verkoop Koopgarant stopgezet

De huurders van een eengezinswoning van Woonstichting Langedijk hebben de mogelijkheid om hun woning te kopen. Tot april 2017 kon dat met Koopgarant. Dat is niet meer mogelijk, nu kan de woning alleen nog 'gewoon' gekocht worden met 3% korting.

Groot aantal woningverkopen

Sinds 2004 zijn er ongeveer 285 bestaande huurwoningen verkocht. Hiervan zijn er ruim 200 met Koopgarant verkocht en de rest 'gewoon'. Daarnaast zijn er 53 nieuwe Koopgarantwoningen en enkele honderden huurwoningen gebouwd. Onze voorraad aan huurwoningen is hierdoor de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen.

Ook de komende jaren zal dit het geval zijn.