Nieuwbouwprojecten

Op dit moment heeft Woonstichting Langedijk de volgende nieuwbouwprojecten in ontwikkeling of in uitvoering.

Fameus Dorpsstraat/Voorburggracht, Noord-Scharwoude

Dit karakteristieke pand, gelegen tussen de Dorpsstraat en de Voorburggracht in Noord-Scharwoude, is bij veel Langedijkers bekend als winkel ‘Fameus’. Het pand zelf is gebouwd in 1905, oorspronkelijk als woonhuis met winkel en werkplaats.

Woonstichting Langedijk hecht veel waarde aan behoud van leefbaarheid in het lint en ziet mogelijkheden om dit karakteristieke pand een nieuwe bestemming te geven. Daarom is inmiddels gestart met de verbouwing om in dit pand 9 kleine studio's tussen de 35 en 50 M2 te realiseren.

De studio's worden zonder gasaansluiting gebouwd en zijn zeer energiezuinig. In het pand komt geen lift. Het pand wordt aan de buitenzijde zoveel mogelijk in de originele staat teruggebracht.
Meer informatie is vanaf 18 juni te vinden op svnk.nl.

Vanaf 18 juni 2018 worden de studio's geadverteerd op svnk.nl. De inschrijving sluit op 2 juli 2018. De verhuur van de studio's is gepland in september 2018.

Veilingterrein, Noord-Scharwoude

In het nieuwbouwplan De Nieuwe Veiling in Noord-Scharwoude gaat Woonstichting Langedijk een appartementencomplex bouwen.

Het appartementencomplex van drie woonlagen verrijst op de hoek van de Juliana van Stolbergstraat en de Oostelijke Randweg. In het gebouw komen 36 betaalbare (huur tot € 600) twee- en driekamerappartementen.
Bijzonder is dat het gebouw geen gasaansluiting meer krijgt. Daarnaast zijn de woningen extra goed geïsoleerd en worden ze verwarmd met luchtwarmtepompen. De zonnepanelen op het dak zullen deze warmtepompen straks grotendeels van de benodigde energie voorzien.

De bouw is gestart en de verwachting is dat de appartementen in maart 2019 worden opgeleverd. De woningen worden na de zomer van 2018 geadverteerd via SVNK.